Надал и Раонич ще спорят за четвърт милион долара



01-01-2016 21:19 | Tennis24.bg

Рафаел Надал и Милош Раонич ще спорят за чек на стойност 250 000 долара, който ще получи шампионът от демонстративния турнир в Абу Даби. Бившият №1 в света от Испания се наложи с 2:1 сета над сънародника си Давид Ферер, в отделните части 6:3, 6:7 (4), 6:3. С играта си Матадора показа, че е в отлична форма в началото на новия сезон.

„Получи се страхотен мач, по мое мнение. Започнах силно. Това беше първият ми двубой за сезона, но нивото беше толкова високо, сякаш се намираме в средата на годината”, каза след срещата Матадора.

„Разговаряхме с Давид в съблекалнята и двамата сме на мнение, че се получи страхотен двубой. Мисля, че и двамата сме доволни от играта си движенията си. Показахме най-доброто от нас и вярвам, че зрителите също са останали доволни. За мен беше важно да започна годината с победа. Утре ми предстои нов двубой и това ме прави щастлив”, каза след срещата Надал.

В другия полуфинален мач Милош Раонич победи със 7:5, 7:5 Стан Вавринка. Така в събота Рафа и Раонич ще определят новия шампион в Абу Даби, а победителят ще прибере чек за четвърт милион долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини