Надал: Стига сме говорили за сезон 2015, той е в миналото



03-01-2016 16:47 | Tennis24.bg

Рафаел Надал започна годината по отличен начин, печелейки за трети път в кариерата си трофея от демонстративния турнир в Абу Даби. На финала испанецът победи с 2:0 сета Милош Раонич, а след последната точка не скри задоволство от показаното от себе си.

„Страхотно е да започнеш сезона с победи срещу двама от най-силните играчи в света (бел.ред. на полуфиналите Надал победи Давид Ферер). Играх на високо ниво и мисля, че тази година дойдох на турнира в по-добра форма”, коментира Надал.

„Стига сме говорили за 2015-та и миналото. Това е все едно да говоря за титлите, които спечелих през 2010-та или 2013-та. Сега сме 2016-та, миналата година говорих достатъчно за 2015-та. Искам да говоря за това, което се случва днес и за това, което ще се случи утре. Чувствам се готов да се боря, ще видим дали ще успея да задържа тази форма през целия сезон. Моята цел за сезон 2016 е да тренирам утре (смее се). Искам да бъда щастлив и да бъда конкурентен на всички турнири, това е най-важното нещо за мен. Искам да играя по-добре в сравнение с последните няколко месеца. Целта ми е да подобрявам играта си през цялото време”.

Надал коментира и новината, че Карлос Моя ще работи с Милош Раонич през новия сезон. „Карлос е невероятен шампион, страхотен посланик на нашия спорт. Той със сигурност ще помогне на Милош да се развие в някои аспекти. Пожелавам на Карлос, който ми е много близък, всичко най-добро”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини