Хенман: Стига с тази критика, Мъри живее в епохата на Федерер



30-11-2010 17:34 | Станко Димов

Един от символите на британския тенис от близкото минало Тим Хенман се изказа в защита на сегашната първа ракета на Великобритания Анди Мъри.

 

Според него критиката към Мъри трябва да бъде редуцирана, тъй като Анди има достатъчно време и възможности, за да спечели заветната титла от Големия шлем.

 

Хенмам официално сложи край на кариерата си преди 3 години, като във визитната му картичка освен 16 титли от ATP има и 6 полуфинала на турнирите от Шлема.

 

"Анди имаше страхотна година и само трима завършиха преди него, в това число Роджър Федерер и Рафаел Надал, които са сред най-великите в цялата история на тениса", коментира Мъри.

 

"Затова съм категоричен, че тенис анализаторите трябва да не бъдат толкова критични към Мъри. Той трябва да извърви пътя си крачка по крачка. Вижте тази година на пример - той спечели две титли от "Мастърс" сериите, а освен това игра финал на турнир от Шлема, където отстъпи пред най-великия играч в историята.

 

През последната година играта на Анди е може би по-успешна срещу Надал. Той е наясно, че ако не бъде агресивен Рафа ще наложи стила си и ще го довърши. Мъри трябва да се развива ден по ден, да върви стъпка по стъпка. Само така ще може да изпълни цекта си", каза още Хенман.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини