Мечтан финал



08-01-2016 21:02 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за финал на АТР 250 турнира в Доха. Това стана факт, след като водачът в световната ранглиста се наложи с 2:0 сета над Томаш Бердих, в отделните части 6:3, 7:6 (3).

Двубоят започна изненадващо и Джокович беше пробит още в първия гейм. Сърбинът обаче успя да върне брейка за 3:3, а до края на сета не загуби дори един гейм. През втората част пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, в който Ноле бе безкомпромисен – 7:3 точки.

„Томаш е утвърден играч от Топ 10, знае как да играе на голямата сцена. Солиден е от двете страни, има много мощ в играта си. Ако се чувства комфортно може да победи всеки. Играли сме много пъти заедно и знаех какво да очаквам от него”, коментира Джокович след последната точка.

В събота сърбинът ще се изправи срещу Рафаел Надал в мечтания финален двубой в Доха. Това ще бъде дуел №47 между тях, като до момента те имат по 23 разменени победи.

„Предполагам, че мачът утре ще бъде много важен. С него (Надал) сме играли много пъти, няма друг тенисист, с когото да имам толкова много мачове. Мисля, че утре предстои вълнуващо предизвикателство и за двама ни. Надявам се да направим добър двубой и да зарадваме публиката в Доха”, каза Джокович.

Финалът в събота е от 17:00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини