Слоун Стивънс спечели втора титла в кариерата си



09-01-2016 13:59 | Tennis24.bg

Мощната американка Слоун Стивънс спечели втората си титла при професионалистките. Тя спечели трофея от турнира ASB Classic в Оукланд.

Стивънс се наложи в два сета над Юлия Гьоргес от Германия с 6:2, 7:5.

22-годишната американка всъщност записа две победи за деня, след като часове преди финала й се наложи да доиграе и полуфинала си срещу третата в схемата датчанка Каролина Вожняцки, който бе прекъснат ден по-рано заради лошото време. 30-тата в света Стивънс се наложи с краен резултат 6:2, 7:6 (3), след като дъждът прекъсна мача при 5:2.

Във финала Стивънс допусна 18 непредизвикани грешки срещи 33 за Гьоргес. „Никога не можеш да си подготвен да играеш, след като си изиграл по-малко от сет предния ден. След това трябва не само да приключиш един мач, но и да се върнеш на корта следобяда. В такива случаи просто продължаваш да даваш най-доброто от себе си вув вски един миг“, коментира тя след триумфа си.

22-годишната американка спечели за последно титлата на турнира във Вашингтон миналия август, а през 2013 г. спря Серина Уилямс в осминафиналите на Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини