Ноле: Врящият котел "Белградска арена" ще ни спечели Купа "Дейвис"



30-11-2010 22:07 | Николай Драгиев

Лидерът на Сърбия и световен номер 3 Новак Джокович изрази своята увереност в победата на неговата страна във финала на Купа "Дейвис". "Плавите" ще трябва да надиграят Франция в "Белградска арена", ако искат за първи път в историята си да спечелят турнира.

Според Ноле отсъствието на първата ракета на "петлите" Жо-Вилфред Цонга е положителна новина за самите тях, тъй като той отдавна не е готов за такава битка. "Не мисля че това е в техен минус, тъй като той не е в оптимално състояние от месеци. Затова пък Гаел Монфис играе по-добре от всякога. Те имат много балансиран състав и могат да ни изненадат както на сингъл, така и на двойки," категоричен бе Джоко.

Той допълни, че не се страхува от Микаел Лодра, който го победи на "Мастърс 1000" в Париж със 7:6, 6:2. "Преди никога не бях играл на толкова бърз хард корт както в Париж. Настилката там е почти като трева. В Белград покритието е значително по-бавно. Колкото до Лодра - въобще не ме притеснява, побеждавал съм го вече доста пъти."


"Знам че атмосферата в Белград ще бъде страхотна. Сигурен съм, че публиката ще реши битката в наша полза," допълни още Джокович.

 

В "Белградска арена" настилката е твърда RuKortHardTournament MF).

Финалът на Купа "Дейвис" стартира в петък, 3 декември, от 15,00 часа българско време с първия сингъл. По-късно през този ден ще бъде и втората среща. В събота в 16,00 часа пък е двубоят на двойки. Изходът от срещата най-вероятно ще се реши в неделя, когато битките се подновяват от 14,00 часа наше време.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА НОЛЕ И КОМПАНИЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини