Григор Димитров на четвъртфинал в Сидни



13-01-2016 06:51 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Сидни, Австралия, и е вече на четвъртфинал.

Българинът победи на осминафиналите Пабло Куевас от Уругвай със 7:6(2), 6:4 след 97 минути игра на на празния централен корт "Кен Розуол Арина".

В първата част имаше само една точка за пробив. Тя бе на сметката на южноамериканеца в петия гейм. Логично се стигна до тайбрек. В него Димитров беше хладнокръвен и се възползва максимално от неувереността на Куевас. Григор поведе с 6:0 точки и бързо взе сета след 50 минути игра.

Още в началото на следващата част Димитров стигна до първите си точки за пробив в срещата и реализира третата след бекхенд в аут на 41-ия в ранглистата уругваец. Съперникът имаше възможност да върне брейк в четвъртия гейм, когато поведе с 40:15, но Григор игра хладнокръвно и елиминира опасността. После българинът имаше още 6 шанса за нов пробив, но не успя. При 5:4 той сервира за спечелване на двубоя. Стигна до мачбол при 40:30 и ликува веднага след ретур в аут на 30-годишния Куевас.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК

Димитров завърши с 6 аса и 4 двойни грешки. Той вкара 51 процента първи сервис и спечели 84 процента от точките при разиграване му. Хасковлията реализира един пробив от 9 възможности.

Той си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е №28. На четвъртфиналите Григор ще играе срещу Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини