Джокович и Мъри започват с тийнейджъри



15-01-2016 06:40 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Новак Джокович ще се изправи срещу тийнейджъра от Южна Корея Хьон Чун на старта на Откритото първенство на Австралия. Водачът в световната ранглиста, който се е прицелил в рекордна 6-та титла от Мелбърн, попадна в една половина с играчи като Роджър Федерер, Кей Нишикори, Томаш Бердих и Ник Кириос. Поставеният под №7 Нишикори е потенциален съперник на Джокович на четвъртфиналите.

„Всички обичат Мелбърн”, каза Джокович,който никога в кариерата си до момента не е играл срещу заемащия 51-ва позиция Чун. „Всички обичат Австралия. Хората са много приятелски настроени към нас, примат ни отлично”.

Вторият поставен Анди Мъри, който е 4-кратен финалист в турнира, също започва с двубой срещу тийнейджър. Шотландецът ще има за опонент 18-годишният Александър Зверев, с когото игра в началото на месеца на турнира за смесени двойки „Хопман къп”. Във втори кръг Мъри може срещне победителя от двубоя Сам Грот – Адриан Манарино.

В четвъртината на Мъри попадна Лейтън Хюит, който на старта ще премери сили със сънародника си Джеймс Дукуърт, участващ с „уайлд кард” в основната схема.
Бившият №1 ще участва на Australian Open за 20-ти път в кариерата си. При победа във втори кръг Хюит най-вероятно ще срещне Давид Ферер.

Третият в схемата Роджър Федерер ще започне участие в основна схема на 65-ти последователен турнир от Големия шлем. В първи кръг швейцарецът ще играе с Николоз Басилашвили, а в трети най-вероятно ще премери сили с Григор Димитров.

Труден се оказа жребият и за Рафаел Надал, който на старта ще се изправи срещу сънародника си Фернандо Вердаско в повторение на епичния полуфинал между двамата от 2009-та, когато Надал се наложи след 5 часа и 14 минути, след което успя да вдигне и трофея (на финала победи Федерер). Надал попадна в четвъртината на Стан Вавринка, където е и Милош Раонич, потенциален съперник на швейцареца в четвърти кръг.

Australian Open 2016 започва в понеделник. В първия ден от надпреварата ще се играят двубоите от горната половина на схемата при мъжете и при дамите.

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА СХЕМАТА ПРИ МЪЖЕТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини