Баутиста Агут спечели титла на трета настилка



16-01-2016 08:54 | Любомир Тодоров

Роберто Баутиста Агут спечели тенис турнира в Окланд, Нова Зеландия. На финала съперникът на испанеца Джак Сок от Съединените щати се отказа, след като губеше с 1:6, 0:1.

Сок се оплака от вирусно заболяване още след победата над Давид Ферер на полуфинала. Днес той изглеждаше вял и Баутиста Агут взе първия сет за 20 минути. Последва дълга дискусия на американеца със супервайзъра на турнира и физиотерапевта. Той се завърна на корта, но моментално загуби подаването си и след това се отказа.

Това е трета титла за 27-годишния ибериец като е любопитно да се спомене, че всяка от тях е печелена на различна настилка. Предишните му успехи бяха през 2014 година в Щутгарт на клей и в Ден Бош на трева.

По пътя към трофея Баутиста Агут отстрани двама бивши шампиони в Нова Зеландия - този от 2015 г. Иржи Весели в първия кръг и двукратния Джон Иснър на четвъртфиналите. На полуфинала пък бившият футболист на Виляреал победи Жо-Вилфрид Цонга.

"Имах невероятна седмица. Записах много чудесни победи и играх великолепен тенис. Съжалявам за Джак и му желая успех през сезона", заяви 25-ият в световната ранглиста испанец, когото ще видим и на турнира на АТР в София веднага след Откритото първенство на Австралия.

В Мелбърн Роберто е поставен под №24 в основната схема и започва с двубой срещу Мартин Клижан от Словакия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини