Федерер не се притеснява от формата на Джокович



16-01-2016 16:12 | Станко Димов

Роджър Федерер е напълно възстановен от настинката, която го мъчеше преди няколко дни на турнира в Бризбън. Швейцарецът призна, че от четвъртък насам се чувства отлично и тренира на пълни обороти за старта на Australian Open.

„През последните няколко дни тренирам нормално. От четвъртък се чувствам по-добре”, каза Федерер по време на официалната пресконференция преди старта на първия за сезона турнир от Големия шлем.

След като беше достигал минимум до полуфинал в Мелбърн в 11 последователни години, през миналия сезон Федерер сензационно напусна турнира още в трети кръг, претърпявайки поражение от Андреас Сепи. В последствие обаче швейцарецът намери формата си и игра финали на Уимбълдън и US Open.

„Мисля, че Australian Open е турнирът, на който играчите идват най-вдъхновени. Това е турнирът, на който съм показвал най-постоянни резултати, може би до миналата година. Винаги съм играл добре тук. Не знам дали е заради условията или скоростта на настилката. За мен това е добро място да започна сезона. Ще видим какво ще се случи. Направих добра подготовка, положих сериозни усилия”.

Запитан за формата и представянето на Новак Джокович, Федерер отговори така: „Предпочитам да се концентрирам върху моята игра, а не върху тази на другите момчета”.

„Миналата година се справих много добре в двубоите с Джокович. Разбира се, че мога да направя и още и вярвам, че съм успял да науча и да подобря някои неща. Много е важно да останеш мотивиран и гладен за успехи, а в случая някой като Иван (Любичич) може да ти помогне да го направиш”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини