Серина потегли към седма титла в Мелбърн



Серина потегли към седма титла в Мелбърн
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-01-2016 06:28 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс започна успешно защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис.

На "Род Лейвър Арина" в Мелбърн шесткратната победителка в турнира от Големия шлем се наложи над Камила Джорджи от Италия с 6:4, 7:5. Това бе първи цял изигран мач за американката след полуфинала на US Open срещу Роберта Винчи през септември 2015 г.

Мачът не беше лесен за Уилямс, но тя се възползва максимално от слабостите на съперничката. В 11-ия гейм на втората част Джорджи допусна да бъде пробита, след като направи 12-ата си двойна грешка. След това Серина сервира безмилостно, направи два аса и затвори двубоя след един час и 45 минути игра.

Носителката на 21 титли от Големия шлем не показа, че още изпитва болки във възпаленото ляво коляно.

"Мачът не беше бърз и лесен, което би ме улеснило. Мисля, че се справих и останах спокойна през цялото време, което беше важното", коментира Уилямс.

Полуфиналистката от Мелбърн през 2013 година Слоун Стивънс отпадна неочаквано в първия кръг. Поставената под №24 американка загуби 10 поредни гейма и загуби от квалификантката от Китай Ван Чан с 3:6, 3:6.

Стивънс започна сезона с титла в Окланд, но после се оттегли от турнира в Хобарт заради вирусно заболяване.

Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова взе реванш срещу Луксика Кумхум от Тайланд и я победи с 6:3, 6:1. През 2014 година чешката левичарка загуби на Australian Opеn от азиатката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини