Григор не загуби сет на старта



18-01-2016 11:13 | Станко Димов

Григор Димитров започна с отлична победа участието си на Australian Open 2016. Българинът се наложи с 3:0 сета над ветерана от Италия Паоло Лоренци, в отделните части 6:3, 7:6 (8), 6:3 и си гарантира място във втори кръг. Григор и Лоренци се срещнаха на корта за първи път, а с изключение на няколко отделни епизода българинът диктуваше събитията на корта през целия двубой.

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Изненадващо срещата започна с пробив за Лоренци, но Димитров успя светкавично да навакса изоставането си и след рибрейк изравни за 1:1. Ключов за изхода на сета се оказа осмият гейм, в който Димитров отново се справи с подаването на съперника и поведе с 5:3, след което с лекота затвори сета.

През втората част българинът пропусна няколко отлични възможности да пробие и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където Лоренци пропиля 4 сетбола преди да отстъпи с 8:10 точки. Третият сет започна като първия – с пробив за Лоренци. Григор Димитров обаче върна брейка за 3:3, след което до края на мача не загуби гейм.

С победата Григор си гарантира участие във втори кръг, където му предстои двубой с победителя от дуела между квалификантите Йозеф Ковалик (Словакия) – Марко Трунгелити (Аржентина).

Припомняме, че Димитров попадна в една четвъртина на схемата с Роджър Федерер, като двубой между двамата е възможен още в трети кръг. Миналата година българинът игра осминафинал, където бе спрян от Анди Мъри

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини