Историята продължава



19-01-2016 13:45 | Tennis24.bg

Лейтън Хюит започна с чиста победа участието си на Australian Open 2016. Бившият №1 и местен любимец се наложи със 7:6 (5), 6:2, 6:4 над Джеймс Дукуърт след близо два часа и половина игра на „Род Лейвър Арина”. Както е известно, Хюит ще сложи край на кариерата си след турнира, което прави всеки един негов двубой в Мелбърн още по-емоционален.

„Много мисли минаваха през главата ми преди двубоя и трябваше да се опитам да не мисля за тях когато изляза на корта”, коментира Хюит секунди след успеха.

„Беше малко странно усещането. Но какво да кажа за тази публика...тя ще ми липсва най-много. Едно от най-хубавите неща в кариерата ми е, че децата ми са достатъчно големи и ще помнят моите двубои. Моментът е емоционален за мен и семейството ми”, коментира още Хюит.

Във втори кръг бившият №1 в света ще се изправи срещу Давид Ферер. „Той е страхотен боец. Няма как да не го уважавам за тениса, който играе и битката, която прави всеки път, когато е на корта. Със сигурност ще бъде тежък мач”, каза Хюит.

Място във втори кръг си гарантира и шампионът от 2014 Стан Вавринка. Швейцарецът водеше със 7:6 (2), 6:3 срещу Дмитри Турсунов, който не успя да довърши двубоя поради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини