Вавринка се разправи с 37-годишен чех



21-01-2016 12:21 | Tennis24.bg

Стан Вавринка записа трета последователна победа над Радек Щепанек и се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Шампионът от 2014-та година се наложи с 6:2, 6:3, 6:4 над 37-годишния чех след малко повече от два часа битка на „Хайсенс Арина”.

Сервирайки за двубоя, Вавринка трябваше да спасява три точки за пробив, но се справи майсторски и си гарантира дуел с Лукаш Росол в следващия кръг. Чехът елиминира 25-ия в схемата Джак Сок в три сета.

„Бях играл с него няколко пъти и знаех, че е труден съперник. Очаквах да се получи оспорван двубой”, коментира след срещата Вавринка.

„Доволен съм от начина, по който се представих. Атмосферата беше страхотна. Публиката тук ме подкрепя много. Това беше едва втори кръг, така че трябва да се подготвя добре за следващия ми мач”.

Щепанек заслужи място в основната схема в Мелбърн, след като преодоля успешно квалификациите. Той стана най-възрастният състезател, спечелил двубой в основната схема от 1978-ма насам.

Ако беше победи и Вавринка, Щепанек щеше да стане най-възрастният участник в трети кръг на турнир от Големия шлем от 25 години насам. Поставеният под №4 Вавринка обаче контролираше срещата и приключи с 15 аса и 43 уинъра на сметката си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини