Един голям шампион се оттегли



21-01-2016 13:03 | Tennis24.bg

Професионалната кариера на Лейтън Хюит приключи. Бившият водач в световната ранглиста отстъпи пред Давид Ферер с 2:6, 4:6, 4:6 във втори кръг на Australian Open, което се оказа неговият последен професионален двубой. Още преди няколко месеца Хюит бе заявил, че ще приключи кариерата си на домашния за него турнир в Австралия.

За Лейтън Хюит това беше рекордно 20-то участие на Australian Open, където най-доброто му постижение е финал (2005, загуби от Марат Сафин). Хюит, освен бивш №1 в света, приключва кариерата си с 2 спечелени титли от Големия шлем – US Open 2001 и Уимбълдън 2002. Общо австралиецът завоюва 30 трофея сред професионалистите.

„Днес е тъжен ден, защото Лейтън приключва своята кариера. За мен той беше нещо като идол, невероятен тенисист. Това е специална вечер за мен, за моята кариера. Последният мач на Лейтън беше срещу мен. Мачът беше труден, Лейтън се бори до последната топка, беше невероятен. Той заслужи всичко, тази вечер принадлежи на него, не на мен”, каза победителят Давид Ферер.

„Той беше прекалено добър за мен тази вечер, доказан боец, №8 в ранглистата. Дойдох и дадох всичко, на което съм способен в момента. Това е нещо, с което мога да се гордея в кариерата си – винаги съм се раздавал на корта”, каза от своя страна Хюит.

„Този корт беше като мой втори дом. За жалост повече няма да стъпя на него, но за мен беше чест и няма да забравя тези 20 години. Може би още не осъзнавам какво се случва, сигурно ще ми трябват няколко дни. Искам да благодаря на публиката, която винаги ме е подкрепяла. Да играя за Австралия винаги е било голямо чест за мен. Късметлия съм, че успях да завърша кариерата си точно тук”, каза в емоционална реч Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини