14 тенисисти от Топ 100 заявени за турнира на двойки в София



21-01-2016 13:30 | Tennis24.bg

Организаторите на тенис турнира на АТР Garanti Koza Sofia Open (30 януари – 7 февруари) обявиха имената на първите 10 двойки, които ще участват в състезанието в зала „Арена Армеец“.

Точно 14 от играчите са в Топ 100 на световната ранглиста при дуетите. С най-висок ранкинг е двойката Александер Пея (Австрия)/Филип Пецшнер (Германия). Австриецът е №24 в класацията и има 14 титли. Миналия сезон Пея и Бруно Соареш победиха в „Куннс клъб“ и на турнира от „Мастърс 1000“ в Канада.

Пецшнер, който е 47-и в света,  пък е шампион от US Open през 2011 година заедно с Юрген Мелцер и има обшо 6 трофея на двойки.

Втори за София са Мариуш Фирстенберг (Полша)/Лукаш Росол (Чехия). Полякът, №54 в ранглистата, е завоювал цели 17 купи в кариерата си. Росол, който ще участва и в схемата на единично, пък има 4 титли при дуетите.

Юлиан Кноуле (Австрия)/Марин Драганя (Хърватия) са трети. Австрийският тенисист е печелил US Open през 2007 година със Симон Аспелин. Кноуле има 18 титли.

В схемата на двойки на Garanti Koza Sofia Open ще участват общо 16 тандема. Освен десетте обявени, две двойки ще играят с „уайлд кард“ като със сигурност сред тях ще има български имена.
Останалите четири двойки ще се запищат на място на турнира. Жребият за двойките се тегли на 30 януари от 14 часа, малко след жребия за основната схема на единично. Финалът ще бъде в неделя, 7 февруари, от 15 часа.

Приети в схемата на двойки:
Филип Пецшнер (Гер)/Александер Пея (Ав)
Мариуш Фирстенберг (Пол)/Лукаш Росол (Чех)
Марин Драганя (Хърв)/Юлиан Кноуле (Ав)
Уесли Колхоф/Матве Миделкоп (Хол)
Ричардас Беранкис (Лит) – Адриан Манарино (Фр)
Илия Бозоляц/Виктор Троицки (Срб)
Сергей Бетов (Блрс)/Михаил Елгин (Рус)
Аляксандър Бури (Блрс)/Игор Зеленай (Слвк)
Лукаш Длоухи (Чех)/Серхий Стаховски (Укр)
Филип Освалд (Ав)/Адил Шамсдин (Кан).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини