Азаренка с нов бърз успех, Мугуруса отпадна



23-01-2016 08:53 | Любомир Тодоров

Двукратната победителка в Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка продължава с впечатляващото си представяне на турнира от Големия шлем.

Тенисистката от Беларус, която е №14 в схемата, победи с лекота мургавата японска квалификантка Наоми Осака с 6:1, 6:1 за 56 минути и се класира за четвъртия кръг в Мелбърн със загубени общо пет гейма.

Азиатката взе първия гейм в двубоя, но трябваше да изчака доста, докато спечели втората си игра за 1:2 във втория сет. Вика, която две години се бореше с различни травми, завърши срещата с 24 печеливши удари при 21 непредизвикани грешки. Осака постигна едва 4 уинъра, а направи 14 грешки в мача.

"Като се замисля това е 12-ото ми участие на Australian Open. Почти половината от моя живот. Това е много време, но аз се чувствам още млада и смятам, че ми предстоят още години на корта. Времето лети бързо. Когато бях на 18 си мислех, че няма начин да играя още, когато съм на 27 години. Но ето ме тук и мога да кажа, че имам големи планове", призна с усмивка бившата номер едно в света Азаренка.

На осминафиналите нейна съперничка ще бъде Барбора Стрицова.

Чехкинята предизвика сензация, след като отстрани №3 в схемата Гарбине Мугуруса с 6:3, 6:2 на "Род Лейвър Арина". Стрицова, която е едва 48-а в световната ранглиста, се възползва максимално от 32-те непредизвикани грешки на испанката в мача.

Стана ясно и че ще има германка на четвъртфиналите в Мелбърн. Това стана факт, след като в единия осминафинал в долната половина на схемата ще се срещнат сънародничките Ангелик Кербер и Аника Бек.

Левичарката Кербер победи Мадисън Бренгъл от Съединените щати с 6:1, 6:3. Бек пък взе немското дерби срещу Лаура Зигемунд с 6:0, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини