Вики Томова с престижни победи на "Еди Хер"



02-12-2010 11:23 | Николай Драгиев

15-годишната българска тенисистка Виктория Томова остана единствената представителка на страната на големия турнир за юноши и девойки „Еди Хер” в Брадънтън, щата Флорида, съобщи Racketi.com. Софиянката стигна осминафиналите на сингъл и на двойка. Димитър Кузманов отпадна.

На единично при 18-годишните Томова надигра съименичката си Виктория Кан от Русия с 6:3, 0:6, 6:0 и продължава в следващата фаза. Там европейската шампионка от 2009 година отново ще играе с тенисистка на име Виктория.

 

Това е американката Дювал, която участва в състезанието с „уайлд кард” от организаторите. Миналата седмица българската Вики победи на турнира в Мексико тази съперница с 6:1, 6:3. Срещата на българката с родената в Маями тенисистка беше отново на осминафинал.

На двойки Томова и сръбската й партньорка Сашка Гавриловска поднесоха сензацията на началния кръг. Те отстраниха първите в схемата Юлия Путинцева и Елина Свитолина от Русия с 2:6, 6:4, 10:7. Следващите противнички на балканското дуо са Йована Якшич (Сърбия) и Екатерина Семьонова (Русия).

При юношите до 18 години Димитър Кузманов успя да вземе сет на петия в схемата Оливър Голдинг от Великобритания, но в крайна сметка отстъпи с крайното 6:1, 3:6, 2:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини