Азаренка и Кербер отново се срещат в Австралия



Азаренка и Кербер отново се срещат в Австралия
Свързани турнири
Тагове
25-01-2016 07:12 | Любомир Тодоров

Виктория Азаренка и Ангелик Кербер си уредиха среща на четвъртфиналите на Отритото първенство на Австралия по тенис. Беларускинята и германката ще играят за втори път този месец, след като се срещнаха и на финала на турнира в Бризбън.

Азаренка загуби срещу изненадата Барбора Стрицова шест гейма, повече от в предишните си три мача, но победи чехкинята с 6:2, 6:4 и е дала само 11 гейма в целия турнир.

Шампионката от 2012 и 2013 година в Мелбърн губеше с 1:2 в първата част, но след това влезе в серия от пет поредни игри, с които затвори частта. Във втората 14-ата в схемата Вика проби в седмия гейм и това беше достатъчно за четвъртата й поредна победа.

Азаренка завърши с 15 печеливши удари и 14 непредизвикани грешки. Стрицова, която отстрани Мугуруса в предишния кръг, направи 23 уинъра, но и цели 33 непредизвикани.

В ранния мач на "Род Лейвър Арина" левичарката Кербер спечели германското дерби с Аника Бек с 6:4, 6:0. Седмата поставена Ангелик имаше затруднения в първия сет, но успя да надхитри 21-годишната си съперничка. Във втория нямаше интрига и Кербер продължава в турнира без загубена част.

Azarenka Cincy

Виктория Азаренка е спечелила и шестте двубоя срещу германката. За последно те играха за титлата в Бризбън, където Вика се наложи с 6:3, 6:1. Ангелик обаче вярва, че може да прекъсне тази негативна серия.

"Имала съм тежки мачове срещу Вика. Нямам победа срещу нея, но това ще се промени. Надявам се да мога да използвам шансовете си в следващата ни среща и да спечеля накрая. Трябва да съм агресивна и да видим какво ще се случи", коментира 28-годишната германка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини