Мъри отново отчая Томич по пътя към Топ 8 в Мелбърн



25-01-2016 13:18 | Tennis24.bg

Анди Мъри е последният, който си гарантира място на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Шотландецът записа чиста победа с 3:0 сета над последният оцелял представител на домакините Бърнард Томич, в отделните части 6:4, 6:4, 7:6 (4) след 2 часа и половина игра. Това беше 17-та победа от 17 двубоя за Мъри срещу австралиец и 4 от 4 мача с Томич.

„Беше труден двубой, в който и двамата имахме своите шансове”, коментира Мъри в интервюто на корта. „В тайбрека на третия сет Бърни пропусна няколко лесни точки, беше нервен. Все пак той се бори до последно и ме затрудни максимално. Аз имах късмета да вкарам няколко топки повече”.

Мъри коментира и случващото се в личния му живот. Както е известно, неговият тъст Найджъл Сиърс припадна преди два дни по време на двубой на Ана Иванович, чийто треньор е. В същото време пък съпругата на Мъри – Ким е бременна в деветия месец.

„Да, последните няколко дни бяха много емоционални и трудни. С постоянни промени. Бих казал, че дори бяха стресиращи на моменти. Сега просто се радвам, че успях да спечеля и продължавам напред. Ферер? Той е изключителен играч. Вече 10 години е част от елита, играли сме много пъти. Със сигурност ще ми бъде много трудно”, коментира Мъри.

Изненадващо или не, Давид Ферер, срещу когото Мъри ще играе на четвъртфинал, е единственият, който все още не е загубил сет от началото на Australian Open 2016.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини