Вавринка също с покана за София



26-01-2016 21:57 | Tennis24.bg

Директорът на турнира Garanti Koza Sofia Open Ерхан Орал разкри, че организаторите на състезанието са отправили покана за участие към носителя на 2 титли от "Големия шлем" Стан Вавринка и очакват неговия отговор в следващите 48 часа.

30-годишният швейцарец, №4 в световната ранглиста, отпадна на осминафиналите на Australian Open тази година след поражение в пет сета от канадеца Милош Раонич и е възможно да добави към календара си друг турнир. Наскоро стана ясно, че такава покана е отправена и към испанската суперзвезда Рафаел Надал, който пък загуби още в първия кръг в Мелбърн от сънародника си Фернандо Вердаско.

„Веднага след загубата на Надал от Вердаско му изпратихме покана да играе тук. Ще ви разкрия, че изпратихме покана и на Вавринка след поражението му от Раонич. И двамата в момента обмислят поканите и след ден-два те трябва да вземат решение и да ни уведомят дали ще се включат или не”, заяви пред Sportal.bg Орал.

Той коментира и възможността Григор Димитров да размисли и да участва на турнира в София: „С екипа на Григор се свързахме още през октомври. Той имаше нужда от време, за да подготви календара си. Ние го разбираме, не е лесно да изготвиш календар за една година напред.

Разбираме и това, че по това време той бе ангажиран с търсене на треньор. Направихме всичко възможно, за да се съобразим с неговия календар, дадохме му време да си помисли и решението на екипа му бе той да участва на друг турнир. Разбира се, искаше ни се той да играе тук, аз много го харесвам и уважаваме решението му. Бих казал, че все още се надявам той да дойде и да играе тук”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини