Раонич: Пред мен се открива невероятна възможност



Раонич: Пред мен се открива невероятна възможност
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-01-2016 17:38 | Tennis24.bg

За първи път в своята кариера Милош Раонич се класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като той се справи с 3:1 сета с Гаел Монфис, в отделните части 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

За 25-годишният Раонич това ще бъде втори полуфинал в Шлема, след като преди 2 години отстъпи на този етап пред Роджър Федерер. В петък Раонич ще се изправи срещу Анди Мъри, с когото имат по 3 разменени победи.

„Ако погледна цялостно към картинката, тя определено е много позитивна. Преди две години имах много разочароващ полуфинал (на Уимбълдън), но сега се чувствам значително по-опитен и подготвен. Определено пред мен се открива невероятна възможност, с която се надявам да се справя”, коментира Раонич.

„Бях добре подготвен за двубоя с Монфис. Знаех върху какво трябва да наблегна и го направих. През по-голямата част от двубоя аз диктувах темпото. Удрях топката добре и бях ефективен от основната линия. При всеки един удобен момент навлизах навътре в корта, откъде е по-лесно да завършиш разиграването”, каза още Раонич.

За 25-годишният Раонич това беше 9-та последователна победа през сезона. По-рано през месеца той спечели титлата от Бризбън, където на финала победи с 2:0 сета Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини