Кои са най-значимите тенис семейства?



02-12-2010 18:18 | Николай Драгиев

Кои са най-влиятелните и мощни спортни семейства в света? Оказва се, че два тенис дуета попадат сред най-успешните в това отношения. Това са Андре Агаси и Щефи Граф, както и Мирка и Роджър Федерер.

Но на какво всъщност се дължи тяхната сила и популярност?

Андре Агаси и Щефи Граф
Това е може би най-впечатляващата тенис двойка, поне що се отнася до успехите на двамата. Те редовно взимат участие в демонстративни срещи, но са най-известни с тяхната фондация, както и с тенис академията "Андре Агаси" в Лас Вегас.

 

Въпреки че отдавна прекратиха кариерата си, те все още са доста влиятелни в света на тениса. Интересното е, че двете им деца далеч нямат толкова голям афинитет към играта.

Роджър и Мирка Федерер.
Двамата естествено изглеждат като най-важната тенис двойка за всички времена. При все това, че Мирка играе важна роля "зад сцената". Тя е личен мениджър на Федерер и ръководи голяма част от делата му извън корта, което си е сериозна задача. Мирка е интелигентна и доста властна.

 

Малко известно е, че Мирка е била доста добра тенисистка, но контузия проваля кариерата й. Двамата работят и във фондацията на Роджър, която има огромно влияние в Африка и Европа. Роджър и Мирка имат две близначки.

Сред останалите най-значими спортни двойки са: Дейвид и Виктория Бекъм, Том Брейди и Жизел Бюндхен. Доскоро в класацията са попадали Тони Паркър и Ева Лонгория и Тайгър и Елин Уудс, но тези семейства се разпаднаха след изневери на мъжката половина от тях.

Рик Лимперт, Yahoo Sports




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини