Жребият е хвърлен (+ снимки)



30-01-2016 12:06 | Станко Димов

Жребият за Garanti Koza Sofia Open вече е факт. Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу Рикардас Беранкис (Литва) в първи кръг. Двамата попаднаха в горната половина на схемата. За Мико това ще бъде първи двубой в основна схема на турнир от АТР World Tour.

Вторият българин, който също участва в основна схема чрез „уайлд кард” – Александър Лазов, ще има за съперник на старта словака Мартин Клижан, който е поставен под №7 в схемата. За левичаря от Пазарджик това също ще бъде дебютен двубой в надпревара от АТР World Tour.

Поставен под №1 в схемата е испанецът Роберто Баутиста Агут, който почива в първи кръг, а във втори ще срещне победителя от срещата Филип Крайнович – Марсел Илхан. Вторият в схемата Виктор Троицки също почива на старта, а във втори кръг ще срещне състезател от квалификациите.

На официалната церемония по тегленето на жребия присъстваха спортният министър Красен Кралев, турнирният директор Ерхан Орал, членът на борда на директорите „Гаранти Коза” Осман Ерден Билгинер и вицепрезидентът на БФ Тенис Рангел Марков.

„Горди сме, че за първи път България ще бъде домакин на тенис турнир от такова ниво. Garanti Koza Sofia Open е много голяма реклама за България. Турнирът ще се излъчва на 5 континента, в общо 137 държави”, коментира Кралев.

От играчите на жребия бяха Лукаш Росол, Джем Илкел и Димитър Кузманов.

ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини