Анди Мъри: Нямам търпение да се върна у домаАнди Мъри: Нямам търпение да се върна у дома
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-01-2016 15:17 | Tennis24.bg

Пресконференция на Анди Мъри след загубата на финала на Откритото първенство на Австралия:

- Кажи твоето мнение за мача?
- Тъкмо видях малко от статистиката след мача. Той е спечелил 25-26 точки повече от мен. А аз имам25-26 непредизвикани грешки. Мисля, че не показах добър форхенд, особено в началото на мача. Започнах да удрям добре чак в третия сет. Това е.

- Играхте тенис от много високо ниво през втория и третия сет, не мислите ли?
- Да, и аз така мисля. Макар че в края на втория сет загубих гейм на нула и очевидно се затруднявах. Може би щях да открадна този сет. Започнах да получавам повече възможности. Имах няколко шанса, но тогава дойде пробивът. Беше много неприятно да загубя този гейм. След това очевидно стана същото и в третия сет, имах шансове, но бях пробит.
В тайбрека изпуснах два втори сервиса за малко. Той направи ас, който беше на ръба…и това беше всичко.

- Какво стана в първия сет. Имаше някакви проблеми?
- Много неща станаха. Знаете, в последните си мачове малко трудно влизах в час. Това е разбираемо до някаква степен. Очевидно не е добре за мен да влизам така в мачовете. Особено срещу някой като Новак. Но съм горд със себе си и от начина, по който се борих. Успях да се върна в мача и да имам шансове. Но очевидно не започнах много добре.

- А имаше и нещо друго в мислите ти през целия турнир. Предстои ти всеки момент да станеш баща.
- Щастлив съм, че стигнах до тук. Сега нямам търпение да се върна у дома.

- Поздрави Ким в края. Трудно ли ти беше тези дни?
- О, да. Независимо този резултат. Щеше да е трудно и ако бях приключил в трети или четвърти кръг. Тя е невероятна. Справи се с всичко. Благодаря й, че ми позволи да играя, да остана тук въпреки всичко, което се случва. Но да, беше ми трудно.  Тръгвам си веднага. Самолетът ми е в 1 часа. Бях си резервирал полети за всеки ден.

- Смяташ ли, че се приближаваш към класата на Джокович?
- Не знам. Нямам идея колко далеч бях днес. По време на първия сет все едно ме нямаше. Но във втория и третия мисля, че бяхме близо. Мисля, че можех да играя по-добре. Когато поправих играта си от форхенд, вече можех да излизам повече на мрежата, да играя по-агресивно. Мисля, че повечето ни мачове в Шлема са завързани, независимо как изглежда отстрани. Играхме близо 3 часа, което си е много за три сета, явно беше завързано.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини