Багдатис започна с победа в Монпелие, Зверев спаси мачбол



Багдатис започна с победа в Монпелие, Зверев спаси мачбол
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-02-2016 12:12 | Tennis24.bg

Монпелие приема турнира Open Sud de France за шести път, като водач в схемата е Ришар Гаске, който ще защитава титлата си от миналата година. Освен него, в Монпелие участват още 4 тенисисти от Топ 20 на ранглистата.

Поставеният под №8 Маркос Багдатис постигна първата си победа за годината, след като се наложи със 7:5, 7:5 над Лукаш Лацко в понеделник. Кипърецът приключи срещата за 97 минути, в които се отчете с 9 аса.

„Получи се добър мач”, каза след срещата Багдатис. „Нямах много двубои зад гърба си, тъй като от началото на годината бях играл само на Australian Open. Имах късмет, че получих „уайлд кард” за турнира тук. Мисля, че се представих много добре на корта”, каза още Багдатис, който във втори кръг ще срещне Таро Даниел, спечелил с 6:2, 6:2 дуела с Денис Истомин.

Поставеният под №2 в схемата Марин Чилич ще започне участието си в Монпелие с двубой срещу германския тийнейджър Александър Зверев, който спаси мачбол на старта при победата с 6:7 (3), 6:4, 7:5 над Лука Вани.

„Той игра много силно от основната линия, освен това сервира добре. Трябваше да се боря много, за да победя”, каза след двубоя Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини