Впечатляващ старт за Колшрайбер (+ снимки)



02-02-2016 14:57 | Станко Димов

Филип Колшрайбер започна по впечатляващ начин участието си на Garanti Koza Sofia Open. Германецът се наложи с 6:2, 6:2 над Серхий Стаховски след малко повече от час игра на централния корт в „Арена Армеец”.

В първия сет двамата си направиха общо 6 пробива, 4 от които на сметката на Колшрайбер. Той приключи първата част в страхотна серия от 8 последователни точки.

През втората част Колшрайбер вдигна оборотите и бе още по-категоричен, особено при начален удар. Германецът направи ранен пробив, а след втори такъв поведе с 5:2, след което с лекота затвори двубоя.

„Определено съм много доволен от начина, по който се представих днес. За първи път съм в България, но все още нямам впечатления, тъй като не съм имал време да се разходя из града. Утре имам почивен ден и се надявам, че ще мога да видя нещо от София”, коментира пред Tennis24.bg Колшрайбер.

„Искам да похваля организаторите за страхотната работа, която са свършили тук. Първият път, когато излязох на централния корт останах впечатлен колко е добър. Залата наистина е невероятна”, каза още петият в схемата Колшрайбер.

Във втори кръг германецът ще се изправи срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), който се наложи в 3 сета в двубоя си с Иржи Весели (Чехия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини