Мюлер с втори полуфинал за сезона (+ снимки)



05-02-2016 15:33 | Станко Димов

Жил Мюлер е вторият, който се класира за полуфинал на Garanti Koza Sofia Open. 32-годишният левичар се наложи със 7:6 (6), 6:4 над Гийермо Гарсия-Лопес след час и половина игра в „Арена Армеец”.

Представителят на Люксембург направи невероятен обрат в първия сет, където изоставаше с 2:5 гейма след два пробива! Мюлер обаче успя да върне и двата брейка, като дори стигна до 3 сетбола при 6:5 в своя полза. В крайна сметка сетът се реши чрез тайбрек, в който 32-годишният Мюлер се наложи с 8:6 точки. През втория сет Мюлер направи пробив за 3:2, след което до края на срещата не допусна Гарсия-Лопес да навакса изоставането си.

Благодарение на успеха Жил Мюлер се класира за своя втори полуфинал от началото на сезона (в Сидни загуби от Григор Димитров). При това Мюлер го направи без да загуби сет от началото на седмицата!

„Не започнах срещата добре, това е ясно, но съм изключително доволен от начина, по който играх от края на първия сет до края на мача”, коментира Мюлер пред Tennis24.bg.

В следващия кръг левичарят ще срещне друг представител на Испания – водача в схемата Роберто Баутиста Агут. „Със сигурност ще бъде труден двубой. Той играе много силно в последните няколко години. Постоянно е някъде около Топ 20, което говори ясно за качествата му. Освен това аз изиграх два двубоя в повече до момента. Моята цел ще бъде да играя агресивно, също както днес”, каза Мюлер.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини