Давид Ферер: Книгите ме промениха



Давид Ферер: Книгите ме промениха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-02-2016 14:24 | Tennis24.bg

Давид Ферер е едно от големите имена в професионалния тенис. С годините той доказа невероятната си отдаденост към играта и желанието да се развива, което го превърна в истински модел за подражание. Световният номер 6 не винаги е перфектен.

Той често чупи ракети и има навика да се кара на корта. Годините обаче го променят. Той говори за промените в характера си пред сайта на Откритото първенство на Аржентина. Надпреварата започва в понеделник и Ферер ще е един от топ-поставените в схемата.

„Аз съм силен характер, но през годините израстваш и и започваш да се справяш по добре с раздразнението. С времето се научаваш да оценяваш това, което се случва“, казва Давид.

Ферер обяви, че един от най-големите мотиви да се промени е успехът на Испания над Аржентина за Купа Дейвис през 2008 г. „От лична и професионална гледна точка от 2008 г. насам започнах да се променям. Направих няколко лични избора и се научих да не виня другите. Това ми помогна да се чувствам по-добре и доведе до най-добрите години в кариерата ми. Има няколко различни Давид Ферер в живота ми. Но това е , защото сам опознавам себе си с времето. Очевидно предпочитам настоящия Давид Ферер“, казва испанецът.


Каква е причината, поради която се е променил? „Мисля, че започнах да се вслушвам в мнението на другите, да ги уважавам, да ги приемам. Трябва да разбереш, че не всичко може да стане както го искаш. И не трябва да се чувстваш зле, когато падаш. Другото, което ми помогна, бяха книгите – биографии, автобиографии на хора на изкуството и спортисти ми помогнаха за израстването ми като личност“,признава тенисистът.


На 33 годишна възраст той харесва тениса все още. „Трябва да приемеш своята работа и да се чувстваш добре. Това ме кара да изпитвам все още толкова голяма страст към тениса. Иначе нямаше да имам кариерата, която имам. На личностно ниво също нямаше да стигна там, където съм“, разсъждава Ферер.

Той признава, че баща му Хамие го е научил да не се предава никога и да се бори за това, което иска. „Мисля, че,когато спра да играя, няма да имам причина да се извинявам затова, че съм се борил до край на тенис кортовете“, завършва философски Ферер.

Купете книги на спортна и приключенска тематика от магазин SportForMe!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини