Индийка е най-популярната тенисистка!



03-12-2010 16:45 | Станко Димов

165-ата ранглистата на WTA Саня Мирза е най-популярната тенисистка в света. Това показват данни за 2010 година в най-голямата онлайн търсачка Google. 24-годишната Саня е най-известният спортист в Индия, от където идва основният брой "търсения" в Google.

 

Второто място в любопитната класация заема носителката на 13 титли от Големия шлем и бивша водачка в ранглистата Серина Уилямс, а трета се нарежда руският секссимвол Мария Шарапова.

 

От Google отчитат, че най-активни са били "заявките" за Мирза през април, когато се състоя скандалната сватба на Мирза с бившия капитан на отбора по крикет на Пакистан Шоаиб Малик. Държавите, които най-много са търсили информация за Мирза са Индия, Пакистан, Саудитска Арабия и Полша.

 

Невиждан индийско - пакистански скандал около Саня Мирза

 

Най-сериозен интерес към втората в класацията Серина Уилямс е имало през месеците януари и юли. Това е повече от нормално, защото тогава американката бе във вихъра си и спечели Australian Open и Уимбълдън. За жалост след свещената английска трева Уилямс получи нелепа контузия, която по всяка вероятност няма да й позволи да защитава титлата си Australian Open. Най-сериозен интерес към американката е имало от Индия, САЩ, Австралия и Канада.

 

Люботното в класацията е, че актуалната номер 1в света Каролина Вожняцки е едва на 7-ма позиция, а интересът към е нея е бил повече от 3 пъти по-малък! За отбелязване е и разбираемият интерес към отдавна отказалата се от тениса Анна Курникова, която придоби чудовищна популярност с действията си извън корта.

 

Топ 10* на най-популярните тенисистки в Google:

1. Саня Мирза - 1.00
2. Серина Уилямс - 0.75
3. Мария Шарапова - 0.55
4. Винъс Уилямс - 0.50
5. Анна Курникова - 0.40
6. Ана Иванович - 0.35
7. Каролина Вожняцки - 0.30
8. Ли На - 0.20
9. Ким Клейстерс - 0.15
10. Жюстин Енен - 0.15


* Саня Мирза е с коефициент 1, останалите коефициенти са в съотношение с търсенето на индийката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини