Виктор Троицки: Целта ми е място в Топ 10



07-02-2016 20:06 | Tennis24.bg

Виктор Троицки изгуби финала на първото издание на Garanti Koza Sofia Open след 6:3, 6:4 срещу първия поставен в схемата Роберто Баутиста Агут. Ето какво каза сърбинът на пресконференцията след финала:

- Беше тежък за теб мач…
- Той игра по-добре, по-атакуващо, по-агресивно, поемаше повече рискове. Освен това не пропусна топка. Имах чувството, че колкото по-добре играя аз, толкова по-добре играеше той. Честно казано аз не играх на 100% от възможностите си. Имах дълъг мач вчера. За да спечеля финал като този, трябва да съм напълно свеж. Той започна сезона много добре. Играе страхотно в последните турнири. Поздравявам го, той заслужи да спечели.

- Какво позитивно извлече за себе си тази седмица?
- Е, стигнах два финала за четири седмици. Това е положително. Страхотен старт за сезона. Надявам се да продължа с добрите резултати. Това е единственият начин да стигна до топ 10, което и крайната ми цел за сезона.

- Намери ли подходящо място в Ротердам, за да празнуваш рождения си ден (на 10 февруари)?
- Надали. Сигурно в сряда ще имам мач, така че надали ще е голям купон. Първият ми мач в Ротердам е срещу труден съперник – Кузнецов. Но първо ще се прибера с колата си до Белград, а утре сутринта летя за Ротердам.

- Умората ли ти попречи да си по-концентриран при късите топки на Баутиста Агут?
- Може би днес нямах добро чувство за късите топки. Факт е, че то направи доста точки от такива удари. Но не мисля, че това бе причината за загубата ми. Просто не бях достатъчно агресивен и свеж. Не поех много рискове. И да бъда честен – той изигра мач по-малко от мен тук и това също имаше значение.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини