Нарекоха централен корт на легендата Виляс



Нарекоха централен корт на легендата Виляс
Свързани турнири
Тагове
09-02-2016 12:11 | Tennis24.bg

Почти всички големи аржентински тенисисти се събраха в Буенос Айрес, за да почетата легендата Гийермо Виляс. Неговото име от вчера носи централният корт на Buenos Aires Lawn Tennis Club, където в момента се провежда турнирът на АТР.

Виляс е спечелил 62 титли в кариерата си, включително 4 от Големия шлем, и е достигал до №2 в световната ранглиста през 1975 година.

"Прекарах много години от живота си в този клуб и съм изиграл безброй мачове тук. Искам да благодаря на хората, които допринесоха за моята кариера. На първо място на човека, който ме направи тенисист - моя треньор Фелипе Лосиеро, както и на специалиста по физическа подготовка Карлос Белфонте, чиито тренировки ми позволиха да печеля титли от Шлема. Благодаря за признанието да наречете този корт на мое име, трогнат съм", заяви Виляс на церемонията.

На събитието присъстваха аржентински тенисисти като Хуан Монако и ветераните Алберто Мансини, Гийермо Кория, Гастон Гаудио, Хосе Луис Клерк и Мартин Хайте, който е турнирен директор в Буенос Айрес. Габриела Сабатини и Паола Суарес също аплодираха Гийермо Виляс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини