И Ришар Гаске отказа турнира в Ротердам



09-02-2016 19:23 | Tennis24.bg

Нов удар понесоха организаторите на турнира в зала в Ротердам, който е от категория "АТР 500". След като преди няколко дни Роджър Федерер обяви, че ще се подложи на операция и ще пропусне надпреварата, от схемата отпадна и топ-поставеният французин Ришар Гаске.


Минала седмица световният номер 10 спечели титлата в Монпелие след успех над сънародника си Пол-Анри Матио. Гаске обаче призна, че е успял да заслужи трофея в родината си за трети път в кариерата си въпреки контузията си и ще пропусне Ротердам, за да се възстанови.


Така в схемата най-високо поставен остава Марин Чилич. През 2014 година хърватинът игра финал в Ротердам.Игралият в турнира в София Евгени Донской от Русия ще влезе като щастлив губещ вместо Гаске и ще играе в първи кръг утре с Жереми Шарди.


Чилич ще играе срещу познатия и на българската публика от миналата седмица Жил Мюлер. Роденият в Люксембург ветеран отстрани днес друг от поставените в София – Андреас Сепи с 4:6, 7:6 (2), 6:4.

В друг мач от първия кръг Хьон Чън от Южна Корея отстрани Гийермо Гарсия Лопес от Испания с 5:7, 6:4, 6:4. Двамата също играха на Garanti Koza Sofia Open. Четвъртфиналистът от „Арена Аремеец“ Филип Колшрайбер пък лесно елиминира Жулиен Бенето от Францияс 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини