Баутиста Агут и Троицки на четвъртфинал в Холандия



11-02-2016 17:53 | Любомир Тодоров

Двамата финалисти от Garanti Koza Sofia Open Роберто Баутиста Агут и Виктор Троицки се класираха на четвъртфиналите на турнира в Ротердам от категория "АТР 500".

Шестият поставен испанец отново игра три сета в зала "Ахой" , като успя да се наложи над чешкия левичар Иржи Весели след 4:6, 6:2, 6:4. Мачът започна зле за 17-ия в световната ранглиста шампион от София и Оклънд през този сезон. Той загуби първия сет, а в началото на втория трябваше да спасява точки за пробив. Баутиста Агут се справи и на свой ред направи брейк, а в в края на сета и още един.

Ибериецът имаше проблеми с врата и на няколко пъти на корта влиза физиотерапевт, за да го масажира. В заключителната част Роберто издебна своя миг в 10-ия гейм при сервис на чеха. Той пропиля два мачбола, но при третия ликува, след воле в мрежата на Весели.

На четвъртфинал Баутиста Агут очаква спечелилия срещата между Мартин Клижан от Чехия и кипъреца Маркос Багдатис.

Преди това №8 Виктор Троицки се наложи над южнокорееца Хьон Чун със 7:6(5), 6:2. И двамата тенисисти имаха по четири точки за пробив, но сърбинът реализира три от тях, докато азиатецът успя само веднъж. Троицки наниза и 7 аса.

На четвъртфиналите финалистът от София се изправя срещу французина Никола Маю, който отстрани сънародника си Жереми Шарди със 7:5, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини