Две тийнейджърки сред най-добрите 8 в Русия



11-02-2016 18:47 | Tennis24.bg

Две 18-годишни тенисистки се класираха за четвъртфиналите на дебютното издание на тенис турнира в Санкт Петербург от категория "Интернешънъл".

Водачката в схемата Белинда Бенчич изигра първата си среща днес в "Сибур арена" и се наложи над Аника Бек със 7:6(3), 6:3 за 99 минути игра. Швейцарката имаше затруднения в първия сет, най-вече заради колебания в сервиса, но след като го спечели в тайбрек, контролираше събитията на корта.

Следващата съперничка на №11 в световната ранглиста Бенчич ще се определи в мача Анастасия Павлюченкова - Карин Витхьофт.

Другата тийнейджърка, която победи днес, е рускинята Дария Касаткина. Тя се наложи над германката Лаура Зигемунд с 6:3, 6:4 за 83 минути. Касаткина постигна пет пробива в мача, а допусна три.

За достигане до полуфинал Дария ще трябва да се наложи и над словачката Доминика Цибулкова, която надделя над №3 в схемата Каролине Вожняцки от Дания с 6:4, 7:5.

Научи съперничката си на четвъртфиналите и Ана Иванович. В петък сръбкинята излиза срещу квалификантката от Украйна Катерина Козлова, която отстрани Елена Веснина от Русия след 2:6, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини