Рафа Надал се завърна с победа



12-02-2016 07:29 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на тенис турнира на клей в Буенос Айрес Рафаел Надал се класира на четвъртфиналите.

Шампионът от 2015 година победи своя приятел, аржентинеца Хуан Монако, с 6:4, 6:4 в повторение на финала от миналия сезон. Рафа спечели, но си личеше, че търси своя ритъм. Той допусна три пробива и общо 15 непредизвикани грешки срещу Монако, за когото това беше първи мач от август месец.

Във втория сет левичарят от Манакор изоставаше, но върна пробива за 3:3. В деветия гейм Надал допусна две двойни грешки, но успя да го спечели, за да поведе с 5:4, след което проби и затвори мача.

"Щастлив съм от победата. Началото беше тежко, Хуан е добър тенисист, а високата влажност прави условията за игра трудни. Следващият ми съперник Лоренци е опасен съперник. Ще играем в ранния следобед, когато ще бъде много горещо", коментира носителят на 14 титли от Големия шлем.
Рафа се стреми към 48-ата си титла на клей, което би го доближило да абсолютния рекорд на аржентинеца Гийермо Виляс от 49 трофея. Надал не е печелил турнир от миналия август, когато триумфира в Хамбург.

Вторият поставен Давид Ферер победи за малко повече от един час участващия с "уайлд кард" местен тенисист Ренцо Оливо с 6:2, 6:2 и също е на четвъртфинал.

Следващият съперник на трикратния шампион в Буенос Айрес е уругваецът Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини