Тийм детронира Надал в Буенос Айрес



14-02-2016 08:15 | Любомир Тодоров

Австриецът Доминик Тийм победи защитаващия титлата си Рафаел Надал, за да стигне финала на турнира на клей в Буенос Айрес. Там ще спори с друг испанец - Николас Алмагро.

Петият поставен Тийм спаси мачбол на бившия номер едно в света, преди да го победи с 6:4, 4:6, 7:6(4) след почти 3 часа игра. 22-годишният Доминик наниза 9 аса срещу 2 на водача в схемата Рафа. И двамата тенисисти направиха по 3 пробива.

"Това беше невероятен мач за мен! Беше изключително оспорван от самото начало. За мен е важно да играя срещу големите, а когато успея да победя някого от тях, това е сбъдната мечта. В третия сет Надал натисна, но аз успявах да контраатакувам и да изиграя някои фантастични удари", каза след успеха Тийм, който се класира на петия си финал в кариерата.

Там го очаква Николас Алмагро, който надделя над трикратния шампион в Аржентина Давид Ферер с 6:4, 7:5. По-рано през деня 33-годишният Ферер трябваше да доиграва от 4:2 срещу Пабло Куевас и го победи в тежък мач с 6:4, 1:6, 6:3 и беше очевидно изморен в полуфинала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини