Елица Костова срещу квалификантка днес



Елица Костова срещу квалификантка днес
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-02-2016 08:36 | Любомир Тодоров

Добър жребий изтегли Елица Костова за основната схема на тенис турнира в Рио де Жанейро, който е от категория "Интернешънъл" в календара на WTA.

Преодолялата квалификациите националка за "Фед къп" ще играе срещу друга състезателка, дошла от пресявките в първия кръг. Това е аржентинката Мария Иригойен.

Двубоят е насрочен за понеделник и е трети в програмата на корт №4. Програмата там започва в 18:30 часа българско време.

Костова е играла два пъти с 28-годишната южноамериканка и има победа и загуба. И двата двубоя са били в турнири на ITF. През 2012 г. в Крайова (Румъния) Иригойен печели в 3 сета, а година по-късно в Алфен ад Рейн (Холандия) успехът е за Елица - 2:6, 6:3, 7:5.

В момента 25-годишната Костова е №258 в световната ранглиста, където аржентинката е 204-а. При успех българката ще добави нови 30 точки към 19-те, които е спечелила до момента. На осминафиналите Елица ще очаква спечелилата мача между №4 в схемата Кристина Макхейл (Съединени щати) и квалификантката Синди Бургер (Холандия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини