Пиронкова срещу удобен съперник на старта в Дубай



15-02-2016 18:35 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Барбора Стрицова в двубой от първи кръг на силния турнир на открито в Дубай. Това ще бъде 5-и дуел между двете, като до момента Цвети води с 3:1 победи. За последно двете играха в първи кръг на „Ролан Гарос” миналата година, когато пловдивчанката се наложи със 7:6 (5), 6:2. Иначе на твърда настилка балансът им е равен – 1:1 победи.

Организаторите поставиха двубоя между Пиронкова и Стрицова да бъде първи от програмата на Корт №1, с начален час 12:00 българско време.

Припомняме, че Цвети се намира в страхотна серия в Дубай, където записа три последователни победи в квалификациите, благодарение на които си заслужи място в основната схема на турнира. Иначе Цвети започна седмицата като №93 в ранглистата, докато нейната съперничка от Чехия е №47.

При победа във вторник Пиронкова ще си гарантира още 55 точки за ранглистата (+25 от квалификациите), а във втори кръг ще срещне Юлия Гьоргес (Германия). Българката попадна в горната част на схемата, където е и №1 Симона Халеп. Балкански дуел между българката и румънката е възможен на четвъртфиналите.

В същото време Пиронкова участва и на двойки в Дубай, но отпадна още в първи кръг, след като с нейната партньорка Фатма ал Набани от Оман отстъпиха с 6:4, 2:6, 8:10 пред китайките И-Фан Ху и Сайсай Джън.

ОСНОВНА СХЕМА В ДУБАЙ

ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини