Гийермо Кориа: Тийм ще стане номер 1



Гийермо Кориа: Тийм ще стане номер 1
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-02-2016 23:29 | Tennis24.bg

„Страхотна седмица. Спасих мачболи в два мача (срещу Рафа и срещу Гастао Елиас). А да победиш Надал е нещоспециално за всеки. Мисля, че това е най-добрата ми титла“. Това каза 22-годишният австриец Доминик Тийм, който спечели титлата в Буенос Айрес и стигна до номер 19 в световната танглиста.

Той записа успеха след 7:6 в третия сет на финала срещу Николас Алмагро. Преди това Тийм победи Надал за два часа и 53 минути игра. „Трудно е да се играе, след като си победил някой от най-добрите тенисисти в света. Разбрах го след успеха над Стан Вавринка в Мадрид през 2014 г. На следващия ден просто не можех да играя. Но този път, след срещата с Рафа, спах добре“, казва още младокът.

Представянето му възхити бившия номер 3 в света – Гийермо Кория. „Тийм е бъдещ номер 1 в света. Той има потенциала да го направи. С колеги говоррихме за скоростта му, за бързината, с която стига до топката. Има зрелищен сервис. Може би трябва да е малко по-прибран. Но скоо ще бъде най-малкото в Топ 8. А когато Джокович започне да губи от инерцията си след една две години, Тием може да излети към върха. Има страхотно воле, възхитителен форхенд. Той е изграден тенисист. Срещал съм го и преди, когато играеше с моите хлапета. Израснал е страшно много“, коментира аржентинецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини