Апатия и липса на патриотизъм ни проваля, проплакаха сърбите



05-12-2010 11:38 | Николай Драгиев

Капитанът на Сърбия за Купа "Дейвис" Богдан Обрадович нападна съдиите по линии след победата на Франция в двубоя по двойки. "Петлите" надвиха отбора на Обрадович и вече имат аванс от 2:1 победи преди днешните решителни сблъсъци на сингъл.

Според сръбския треньор съдиите не са били настроени "патриотично". "Не искаме от тях да стават престъпници или да ни помагат по някакъв нечестен начин. Някои от тях обаче бяха ужасно слаби и направиха куп лоши отсъждания във важни моменти," обясни Обрадович, който на няколко пъти влезе в спор и с рефера на стола.

"Изуми ме липсата им на патриотизъм. Поразително е. Явно те не чувстват нищо към страната си. Не мога да си обясня тези техни решения," допълни той.

"Те явно се опитват да градят международна кариера. Ние няма да им пречим, но те трябва да знаят, че са тук, тъй като Сърбия се превърна в световна сила в тениса."

Треньорът бе подкрепен и от Виктор Троицки, който бе част от дуета на "плавите". Другият играч в него бе Ненад Зимонич. "На моменти се чувствах все едно съдиите са французи и играем в Париж."

Споровете между съдии и тенисисти в края на втория сет, предизвика мини-битка и в публиката, която опитваше да пречи на играчите от противниковия отбор. Наложи се Янко Типсаревич да взима микрофона, за да моли "навиячите" да спрат със словесната атака.

Треньорът на сърбите Богдан Обрадович обаче похвали Ненад Зимонич, който се е раздал максимално за страната си. "Ненад пропусна рождения ден на детето си. Освен това игра с контузия," обясни той.

"Очаквам апатично настроената нация да се събуди и да спре да мисли, че всичко ще се получи без усилия и ни е гарантирано. Очаквам мощна подкрепа в неделя, нищо не е свършило," допълни още Обрадович.

 

Преди започването на двубоите от финалния сблъсък се считаше, че 17 хилядната "Белградска арена" ще бъде най-големият коз на западните ни съседи, но на практика феновете засега не могат да притеснят опитните французи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини