Пиронкова изпусна световната №17



22-02-2016 18:52 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на WTA турнира на твърди кортове на открито в Доха. В среща от първи кръг, най-добрата българска тенисистка отстъпи с 1:2 сета пред Сара Ерани, в отделните части 6:1, 5:7, 3:6.

Срещата продължи 2 часа и 20 минути, а Цвети Пиронкова определено има за какво да съжалява. Българката изигра може би най-силния си сет от началото на сезона и взе първата част с 6:1, като записа 5 поредни гейма на сметката си. Пиронкова бе агресивна, взимаше топката рано и записа поредица печеливши удари както от любимия си бекхенд, така и от форхенд страната.

В началото на втората част Ерани значително изчисти играта си, а от своя страна Пиронкова допусна колебания. Това веднага се отрази на резултата и за десетина минутки италианката успя да поведе с 4:0 гейма. Цвети обаче не се предаде и успя да върне и двата брейка изравнявайки за 4:4, като в деветия гейм дори имаше точка за пробив, която бе с цената на скрит мачбол. В крайна сметка Ерани не допусна обрат, а след късен пробив в 12-ия гейм измъкна сета – 7:5.

Преди финалния сет Пиронкова влезе в съблекалнята и двубоя се забави с няколко минутки, а след неговото подновяване Ерани дръпна с 3:1 гейма. Пиронкова отново намери начин да изравни за 3:3, но до края на мача италианката, която от днес е №17 в ранглистата, не допусна колебания и подпечата продължаването си в турнира.

Припомняме, че миналата седмица Ерани спечели титлата от друг силен турнир на открито – този в Дубай.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини