Алекс Кореча: Надал е нетърпелив



23-02-2016 19:31 | Tennis24.bg

Бившият номер 2 в света, испанецът Алекс Кореча коментира кризата във формата на екс-лидера в световната ранглиста Рафаел Надал. Напоследък Рафа не може да намери себе си. Той загуби финала на турнира в Доха от Новак Джокович, след това бе победен от Фернандо Вердаско на старта на Откритото първенство на Австралия. Последва нов шок – загуба от Доминик Тийм в Буенос Айрес, а на Откритото първенство на Бразилия номер 5 в света отстъпи от уругваеца Пабло Куевас.

„Изненадан съм от това, което му се случва в последните няколко седмици. Мисля, че на тренировките изглеждаше повече от добре. Печелеше мачове, бореше се. Но в по-дългите мачове просто отпадаше. Мисля, че Рафа започна сезона добре, но загубата от Вердаско много го разстрои. В Буенос Айрес и Рио игра различно от това, което може. Опитваше някакви нови удари, правеше неща, които по принцип не прави. Това означава, че няма търпение, че е бесен“, коментира Кореча.

В момента роденият в Барселона тенисист работи със Сантияго Хиралдо. Той обаче обяви, че е уверен, че Рафа може да си върне топ-формата. „Мисля, че е под голямо напрежение. И той, и целият му екип. Бих ги посъветвал да седнат всички и да говорят. Трябва да намерят причината,поради която изпаднаха в таз ситуация. Само така може да си върне старата форма“, съветва Кореча.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини