Петкович се отказа в Доха



27-02-2016 10:12 | Tennis24.bg

Андреа Петкович се оттегли от Откритото първенство на Катар по тенис. Германката водеше със 7:5, 1:0 срещу латвийската тийнейджърка Йелена Остапенко, но не успя да доиграе мача заради травма в крака.

Петкович разтегна мускул на лявото бедро и болката я принуди да се прибере в съблекалнята, въпреки няколкократните намеси на лекарския й екип. Така 18 годишната Остапенко, която е бивш шампионка за девойки от „Уимбълдън“ ще срещне във финала испанката Карла Суарес Наваро. Любопитно е, че латвийката има една победа над далеч по-успялата си съперничка – на „Уимбълдън“ миналата година с 6:2, 6:0.

 

Петкович, която на четвъртфиналите отстрани четвъртата в схемата Гарбин Мугуруса, обясни, че болката в крака й била толкова силна, че не можела да продължи след първия си сервис във втория сет. В момента тя е номер 27 в световната ранглиста.

 

Суарес Наваро записа лесна победа, за да стигне до финала. Испанката победи Агнишека Радванска с 6:2, 6:0. Заедно с италианската си партньорка Сара Ерани тя ще играе и финал на двойки в Доха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини