Ферер: Сега играя много по-добре на хард, отколкото на клей



Ферер: Сега играя много по-добре на хард, отколкото на клей
Свързани играчи
Тагове
28-02-2016 12:55 | Tennis24.bg

Месец февруари не беше никак успешен за Давид Ферер. Световният №8 загуби на полуфинал в Буенос Айрес, на четвъртфинал в Рио де Жанейро и във втори кръг в Акапулко, като в последните два турнира имаше да защитава титли.

Опитният испанец сподели, че в момента има нужда от почивка и не знае дали ще се завърне на корта за първия „Мастърс 1000” турнир за сезона – този в Индиън Уелс.

„Не знам какво ще правя в следващите няколко седмици. Знам, че се прибирам у дома и участието ми в Индиън Уелс е под въпрос. Играх много, а понякога човек просто трябва да спре за миг и да се отдаде на хората, които обича. В живота не всичко е тенис. Аз минавам през труден момент и сега искам да се наслаждавам на всичко, което съм спечелил в живота си”.

Ферер каза също, че на този етап не мисли за отказване. „Нямам представа (кога ще се откажа). Не правя планове за бъдещето. Живея в настоящето и мога да мисля само за близкото бъдеще, не чак толкова в перспектива”.

Испанецът наскоро се ожени, но за разлика от голяма част от неговите колеги, бракът явно не се отрази добре на представянето му на корта. „Вярно е, че Мъри и Джокович спечелиха много, след като се ожениха. Е, при мен явно няма да се получи”, каза с чувство за хумор Ферер.

Той също така не скри амбициите си да участва на Олимпийския турнир в Рио да Жанейро тази година. „Ще направя всичко възможно, за да се класирам за Рио. Ентусиазиран съм много. Това ще бъдат последните ми олимпийски игри. Фактът, че ще се проведат на твърди кортове не ме притеснява. Намирам се в етап от кариерата ми, в който обичам да играя много повече на твърди кортове, отколкото на клей”, каза още Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини