Кузманов изпусна 5 мачбола и титлата



28-02-2016 14:24 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата Димитър Кузманов изпусна за втора поредна седмица титлата на турнира на твърди кортове в Анталия, Турция.

На финала националът за Купа "Дейвис" загуби от непоставения Роман Сафиулин от Русия с 6:3, 5:7, 5:7. след повече от 3 часа игра. Българинът водеше с 5:1 в третия сет и малко след това имаше общо 5 мачбола.

В първата част 22-годишният пловдивчанин направи три пробива, а допусна два и беше убедителен в края, за да вземе сета. В следващия нямаше пробиви до 12-ия гейм. Тогава Сафиулин поведе с 40:15 при сервис на пловдивчанина и реализира втория си сетбол.

В заключителната част Кузманов проби в изключително дългия трети гейм, за да поведе с 2:1. После се подсигури с втори брейк и затвърди за 5:1. После при 5:2 Димитър сервираше за спечелване на срещата и имаше на пет пъти мачболи, но позволи да бъде пробит след почти четвърт час игра в гейма. При 5:4 той отново подаваше за победата и пак беше пробит от 18-годишния руснак, който спечели и останалите геймове до края.

Вторият по ранкинг български тенисист заслужи 10 точки за световната ранглиста, където е №295 сега.

Следващата седмица Кузманов ще бъде първа ракета на отбора за Купа "Дейвис", който гостува на Турция в Анкара (4-6 март).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини