Каратанчева се готви за Индиън Уелс



Каратанчева се готви за Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-02-2016 07:51 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева е вече в Съединените щати и се готви за участие в турнира в Индиън Уелс, който е от най-високата категория "Премиер задължителен".

"Имах да защитавам доста точки от турнира в Акапулко, но миналата седмица предпочетох да играя вместо в Мексико, в Доха. Много малко не ми достигна да попадна в основната схема там. Сега тренирам здраво за Индиън Уелс. Там започвам на 7 март в квалификациите", каза 26-годишната Каратанчева пред Tennis24.bg.

Сесил, която наскоро получи годежен пръстен от любимия си Георги, миналата година направи запомнящо се участие на турнира в Калифорния. Тя преодоля пресявките, а в първия кръг победи Цвети Пиронкова със 7:5, 6:1, преди да отпадне във втория след загуби от Коко Вандевеге. Тя има да защитава 65 точки за ранглистата.

Дебютът на софиянката в турнир от календара на WTA беше точно в Индиън Уелс. През 2004 година тя получава "уайлд кард" от организаторите. Каратанчева преодолява първите два кръга, а в третия се изправя срещу изгряващата Мария Шарапова. Сесил заявява пред медиите, че не се притеснява от мача с рускинята и може да я нарита отзад. В последствие българката отстъпва след 6:3, 3:6, 2:6, но това остава най-доброто й представяне в този турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини