Кинозвездата Белмондо: Рафа премина пика си



29-02-2016 20:55 | Tennis24.bg

Френският актьор Жан-Пол Белмондо се оказа запален тенис фен, а също така и анализатор. Игралият в над 80 филма Белмондо обяви за сайта Le10Sport, че според него Рафаел Надал е преминал пика в кариерата си и трудно ще се върне на върха.

„Рафа е свършен. Съперничеството между него и Роджър Федерер беше нещо прекрасно. Роджър е фантастичен, истинско удоволствие е да го гледаш как играе. Рафа е велик що се отнася до физиката, но мисля, че е преминал края си. Съперничеството между двамата обаче ще остане в историята завинаги“, каза кинозвездата.

Той е свързан и емоционално с тениса. Именно на един от най-прочутите тенис турнири – „Ролан Гарос“ през 1989 г. Белмондо срещна втората си съпруга – Натали Тардиве, която е майка на четвъртото му дете – Стела.

Мнението на Белмондо относно Надал обаче бе опровергано от Федерер. „Нашето съперничество винаги е било епично и много важно за тениса. Сигурен съм, че той ще продължи напред и ще имаме още много здрави мачове и занапред. Рафа е тенисистът, който винаги ме е дърпал нагоре, принуждавал ме е да се развивам, да сменям стила си на игра. Благодарение на него съм различен играч“, каза Федерер. Двамата досега са играли един срещу друг 34 пъти, като испанецът води в тези двубои с 23-11 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини