Ник Кириос – под карантина



02-03-2016 07:06 | Tennis24.bg

Ник Кириос е под карантина в лагера на националния отбор на Австралия за Купа „Дейвис“. Той се появи в базата на тима си с вирус заедно с Бърнард Томич, което постави под въпрос участието и на двамата в двубоя със САЩ в петък. Лекарите обявиха, че проблемите на Кириос са причинени и от проблеми с ребрата и гърба.


Въпреки това Лейтън Хюит изрази надежда, че звездите на тима ще са готови за сблъсъка. Бившият номер 1 в света дори очаква Кириос да се присъедини към тима в сряда. „Той има някакъв вирус, така че просто се опитваме да го отделим от останалите. Това е най-лесното в момента, поне докато не е на 100% възстановен. Сега не го искам около момчетата, особено ако е заразен. Хубавото е, че проблемът с гърба не е сериозен. Просто се е заразил с вируса в Дубай и тревният корт не му помага“, каза Хюит.


Томич също има проблеми след завръщането си от Акапулко, но тренира с помощта на обезболяващи за болки в китката. „Беше ми трудно, защото играх финал, след това летях 5-6 часа, не успях да направя добри връзки. Трудно стигнах до тук. Но се радвам, че съм с отбора и че съм на корта. Мисля, че ще съм готов. Мисля, че всичко ще е наред, уверен съм в силите си“, обясни Томич.


В щаба на САЩ също са уверени, че Кириос и Томич ще играят. „Единственото, което чух е, че Ник няма да е на пресконференцията преди мача. Не сме слепи. Те тренират на съседния корт, виждаме какво правят, но всичко може да се промени в четвъртък на мача“, коментира капитанът на американския отбор Джим Къриър. В неговия състав са Джон Иснер, Джак Сок и близнаците Браян.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини