Карла Суарес Наваро е тенисистката на месец февруари



05-03-2016 06:08 | Tennis24.bg

Испанката Карла Суарес Наваро бе избрана за номер 1 в женсия тенис през февруари. Тя показа най-добрия си тенис и спечели втора титла в кариерата си в Катар и е само на една позиция от това да стигне целта си за сезона – място в Топ 5 в световната ранглиста.

Ветеранката успя да спечели в Катар въпреки затрудненията си в полуфинала срещу защитаващата титлата си Агниешка Радванска. След това Суарес Наваро се спаси след 1:4 във финала с 18-годишната латвийка Йелена Остапенко и спечели следващите два сета с 6:4, 6:4.

„Мисля, че във финала играх доста агресивно. Бекхендът ми беше дори по агресивен от форхенда. Чувствах се уверена и това ми помогна“, коментира след мача испанката.

Суарес Наваро започна седмицата като номер 11 в света, но я завърши като номер 6, което е върхът за нея до момента.

„Мисля, че съм близо. Вече познавам всички топ-тенисистки. Знам, че ако искаш да си в топ 5, трябва да играеш добре на турнири като Откритото първенство на Австралия или други такива, където са всички най-добри. Знам, че вече съм близо. Но годината тепърва предстои и има много време. Искам да се поуча от опита си от миналата година, когато започнах сезона наистина добре, но после загубих увереността си и не успях да завърша годината в Топ 10. Сега знам какъв е ключът към успеха и какво трябва да направя за да стигна до там. Щастлива съм, че вече съм номер 6 и съм близо до петицата“, каза още Суарес Наваро.

Тя започна добре 2016 г., като стигна за пръв път четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия от 2009 г. 2009-та бе знаменателна за нея, след като отстрани в Мелбърн във втори кръг Винъс Уилямс.

„Започнах добре в Мелбърн, изиграх няколко добри мача, но загубих от Ага. Искам да се поуча от миналата година и да играя по-добре в турнирите от Големия Шлем. Това наистина е важно. Когато си в Топ 20, искаш да печелиш големи състезания, силни трнири. Трябва да го правиш, за да се задържиш в елита. А за да го постигнеш, трябва наистина здраво да работиш и да тренираш много“, разсъждава Карла.

Именно здравата й работа в Катар й осигури признанието – Най-добра тенисистка за месеца на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини